NYHEDER

Opdatering af PubHub gennemført med succes
21. november

Som vi varslede i sidste uge, har vi i nat gennemført en større opdatering af serverne, der driver distributionsplatformen PubHub.
Den gode nyhed er, at operationen var en succes!
Alle systemer er igen oppe at køre, og vi har nu en væsentlig større kapacitet, der gerne skulle reducere antallet af driftsforstyrrelser og fejl på PubHub betydeligt i tiden fremover.

Skulle du opleve ting, der ikke fungerer normalt, vil vi have dedikerede udviklere på opgaven til at håndtere henvendelser. Så giv os endelig besked på support@publizon.dk, hvis der er udfordringer med brugen af PubHub.

__________

Planlagt afbrydelse af adgang til PubHub
15. november

Natten mellem mandag og tirsdag i næste uge vil vi foretage en planlagt opdatering af den server, som håndterer hjertet i distributionsplaformen af digitale bøger – PubHub.
Det betyder, at der i perioden fra mandag d. 20/11 kl. 23 til kl. ca. 03.00 d. 21/11, ikke vil være adgang til PubHub. Det gælder både login og via API.
I den periode vil det ikke være muligt eksempelvis at uploade nye bøger, trække statistik, læse i bøger hostet på vores servere eller foretage andre ændringer, der kræver adgang til data i PubHub.
Vi beder jer derfor planlægge rundt om dette vindue samt informere brugere, der måtte være berørt af dette. Vi har forsøgt at planlægge det på et tidspunkt, hvor færrest muligt skulle opleve forhindringer.

Lidt om baggrunden for denne opdatering
Da vi overtog Publizon og dermed driften af PubHub for et års tid siden, var det med en ambition om at øge forretningsmulighederne for danske forlag og udbydere af e-bøger og lydbøger. I arbejdet med infrastrukturen har vi konstateret, at de servere, der driver PubHub, simpelthen ikke har haft tilstrækkelige kræfter til at kunne følge med udviklingen. Derfor er det nødvendigt at opdatere både software og hardware på de servere, der er helt centrale for distributionen, så vi fremadrettet kan sikre en stabil service og samtidig håndtere en fremtidig vækst af markedet. Derfor foretager vi nu denne opdatering af infrastrukturen.

Vi beklager selvsagt de gener, dette måtte medføre, men glæder os over, at opdateringerne vil give et mere stabilt system fremover.

_________

Opdateringer på Læseprøvegeneratoren
2. November 2023

Læseprøvegeneratoren er nu online igen efter nogle dages vedligeholdelse. Vi har konstateret nogle fejl på funktionaliteten, hvor læseprøverne i nogle tilfælde ikke blev genereret korrekt. Nu virker den igen, og i de tilfælde, hvor læseprøven ikke kan laves korrekt, vil man opleve en fejlmeddelelse med besked om at uploade egen læseprøve eller fortsætte uden læseprøve.
Vi arbejder på at forbedre funktionaliteten, så antallet af fejlmeddelelser bliver minimeret.

_________

Hvordan Publizon forholder sig i forhold til beskyttelse imod data-mining.
26. September 2023

Danske forlag opfordrer forlagene til at tage højde for tekst og data-mining, her kan du læse lidt mere om det, Danske forlag anbefaler forlag at tage forbehold imod tekst og data mining

I dag er det ikke muligt at indikere via Onix om indholdet må data-mines eller ej. Der afholdes et møde i Onix-gruppen i slutningen af september (2023), hvor det skal besluttes om man vil inkludere et nyt felt, der indikerer at indholdet ikke må data-mines. Det håber vi falder positivt ud, for så vil informationen blive videregivet i forbindelse med hver enkelt titel.
Ind til videre er det op til alle forhandlere at informere om forbeholdet mod data-mining på deres respektive sites og apps.

Du kan altid holde dig opdateret her på hvad der diskuteres på dette område globalt; https://www.w3.org/community/tdmrep/

Vi opdaterer løbende om udviklingen.Derfor har